Connect with us

Hír

Masi: A Red Bullal való alkudozás teljesen normális volt

Érdekes rádióbeszélgetésnek lehettünk fültanúi a Szaúd-arábiai Nagydíj vasárnapi futamán. A diskurzus az F1 versenyigazgatója és a Red Bull garázsa között zajlott, amelynél a két fél abban egyezkedett, hogy milyen felállásban indítják majd újra a mezőnyt és ezáltal hova kerül vissza Max Verstappen. A számunkra szokatlan beszélgetés Masi szerint mindennnapos az F1-ben.

“Versenyigazgatói pozíciómból kifolyólag nem irányíthatom a csapatokat, hogy milyen döntést hozzanak az adott szituációban. Ajánlattal szolgálhatok nekik, de a döntés már az ő kezükben van. A versenybírák kezében van a büntetések kiszabása, de én is elmondhatom a véleményem. Ezért ajánlottam fel (a Red Bullnak), hogy adják vissza a pozíciót. Ez egy kicsit elnyújtott egyeztetés volt a megszokotthoz képest, de az alkudozás része teljesen normális volt. Amint megláttam a második kanyarban történt incidenst jeleztem a pályabíráknak, hogy fel fogom ajánlani (Verstappennek) a pozíció visszaadását.”

– mondta el Michael Masi az első újraindítás utáni rádióbeszélgetésről. A versenyigazgató kijelentette, hogy a pilóták biztonsága a legfontosabb, aztán jönnek majd a fontosabb döntések megvitatása a felügyelőkkel.

Nem mindenki osztotta ugyanakkor Masi és a versenybírák további döntéseinek jogosságát. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elégedetlenségét fejezte ki az FIA következetetlenségével szemben, illetve utalt a korábbi évekre, amikor szerinte kompetensebb emberek ültek a bírói székekben.

“Szerintem túl lett szabályozva (a F1). Vannak előírások a 10 autónyi távolságról, aztán a felvezető kör már nem is felvezető kör az újraindítás után. Úgy érzem túl sok szabály van. Sajnos ki kell mondanom, de ma a a sportág nagyon hiányolta Charlie Whiting tapasztalatát… Frusztráló, de egyben nehéz is Michael (Masi) és a pályabírák feladata, különösen egy ilyen típusú helyszínen, a különböző kanyarokkal együtt. De ez mindenki számára nehéz. Nyilvánvalóan minden döntés ellenünk szólt, mint néhány héttel ezelőtt Dohában. Tegnap két esetben is… úgymond kétes döntést hoztak.”

– vélekedett Horner a pályabírák által hozott döntésekről.

Max Verstappent a hétvégén többszörösen is büntették. Először hátrasorolták a második újraindításnál, amikor pályán kívül előzte vissza Lewis Hamiltont, majd szintén egy FIA által jogtalan védekezés miatt öt másodperces büntetést kapott, illetve vissza kellett adni a pozícióját a brit pilótának. Végül a verseny után is további időbüntetéssel sújtották a hollandot, 10 másodperces szankciót kapott amiatt, hogy Hamilton előtt fékezett le a pozíció visszaengedése során.

Click to comment

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek